Profil

Navnet er en hybrid mellem fornyelig energi (fornybar energi) og lysten til at arbejde med dette område - "mere gang i den" - altså at arbejde med fornyet energi -O.K.!!!

I mere end 30 år har vi erfaring med at arbejde med "fornyelig energi", altså energi fra sol, vind, biomasse, kompost og lignende.

Økologisk forsvarligt byggeri er vores idegrundlag. Vi arbejder udfra parolen "byggeri med omtanke".

Vi hjælper med praktisk byggeri og/eller det mere teoretiske i form af konsulentbistand, planlægning, projektering, kurser, foredrag og udvikling.

Fornyet energi har egen produktion af støbejernsdele til masseovne, salg af materialer til masseovne, finske ovndele samt diverse komposttoiletter.

Vi er på dupperne for at forstå de økologiske sammenhænge, som kan optræde i et byggeri.

Vi forsøger at samle danske nyheder på feltet - men vi samarbejder også over landegrænserne med gode byggefolk, som giver os inspirerende input.

Vi omgår gode håndværksmæssige traditioner med ydmyghed og respekt.

Af samme grund hopper vi ikke umiddelbart på en "smart trend" eller "rapport" - men forsøger at tage det ganske roligt - så vi kan passe vort arbejde i hverdagen.

Dette er ikke det samme som, at vi er gået ind til den evige hvile. Når vi forestår workshops, kurser, udvikling m.v., er det helt klart, vi håber at få lov til at deltage på forkant med byggeriets udvikling i fornuftens retning.

En følgevirkning heraf er små aftegninger i det arkitektoniske udtryk.

I et "øko-design" afsløres let nogle specielle hensyn til solindfald, øst-nord-vest beskyttelse, klimabetingede hældninger, materialevalg etc.

Dette behøver ikke at gøre byggeriet dyrere - men gør det ofte, fordi tilbøjeligheden til at bygge med "livrem og seler", øger risikoen for "dobbeltkonfekt"!

Det er meget dyrt at bygge i Danmark - fordi byggeforholdet imellem en i øvrigt god indtægt ikke står i forhold til en "mestertime" og materialer, som i stigende grad er belastet af afgifter og moms. Dette fører ofte til selvbyg eller medbyg, hvis en bosætning skal kunne lade sig gøre. Vi deltager ofte som "sparringspartnere" i denne type byggesager.

I Fornyet energi har vi en "midt imellem overenskomstmæssig" aflønning - ofte belastet af transportudgifter på grund af den spredte efterspørgsel i vore discipliner - på landkortet.

Man kan ikke sige, at firmaet eller medarbejderne "scorer kagen" - de tårnhøje håndværkerlønninger, som vi hører om ind imellem, ligger langt fra vort niveau. Oftest er det nok sådan, at går man efter håndværkets interessante sider, fravælger man nok også de p.t. højeste lønninger.

Vor målsætning er at holde "det gode håndværk" i live - gerne med en praktisk / tidløs æstetik, uden det virker tungt og truende hellere fyldt med "lys".

Da vi er et lille firma, arbejder vi ofte sammen med andre firmaer i større sager.

  • Ovnsætning (murerarbejde)
  • Komposttoiletter suppleret med spildevandsrensning (murer, tømrer, kloak og V.V.S. arbejde)
  • Murerarbejde all-round
  • Projektering / arkitektarbejde all-round
  • Konsulenttjeneste til byggeriets teknikere og selv/medbyggere, som planlægger tiltag ud i øko-orienteret byggeri - og i de seneste år "naturligt husbyggeri" (natural building)
  • Kurser / workshops i samme discipliner
  • Foredrag i samme
  • Vor egne design / produkter produceres på danske virksomheder, som efterlever regler, som tager skyldigt hensyn til vore omgivelser.

Vores arkitekt er Flemming Abrahamsson, som udover at være en af pioneerne i økologisk byggeri, har tegnet de mest fantastiske huse i over 40 år.

Fornyet Energi ApS, Øbrovej 9, 4295 Stenlille, Danmark
Telefon: 57 80 45 22, E-mail: fornyetenergi@fornyetenergi.dk, Cvr.nr.: 26108225
Copyright Fornyet Energi, Alle Rettigheder Forbeholdes
Design og CMS af Valeo.dk