Ler til puds, mørtel, COB, lergulve

Ler er naturens byggemateriale. Et genialt materiale, som giver et godt indeklima, ved lerpuds på vægge. Ler og jord er gennem årtusinder brugt i byggeriet, på mange måder.

Vi sælger og arbejder med ler til forskellige formål:

Lerpulver som bruges til lermørtel til muring, ler ovne, COB, "grov" lerpuds  og mange andre ting. Du skal selv iblande grus m.v. (til en god mørtel anbefaler vi at lerpulveret blandes i forholdet 1 del ler: 3-3½ dele skarpt bakkegrus 0-4 mm)

Fornyet Energis  lerpuds er en færdig puds, der bruges på indvendige vægge/lofter. Den påføres i 2 kreditkort tynde lag. Lerpudsen er produceret af den anerkendte amerikanske lerproducent  www.americanclay.com ,  som vi har et årelangt samarbejde med. Leren der bliver brugt er lys, og kan derfor tilsættes i mange naturlige farver,. Lerpudsen regulerer indeklimaet i forhold til fugt og ion-balance i rummet. Læs mere om sunde og smukke rum og se mere

Vi laver lergulve. Et hårdt, tungt og "blødt" gulv som efter vores mening er en gave til enhver bolig. Lergulv egner sig fint til steder, hvor vi udnytter passiv solvarme og/eller et gulv med gulvvarme. Et lergulv har gode akkumulerende egenskaber og er et gulv uden anvendelse af fossile brændstoffer. Lergulvet afsluttes med en overflade af linolie og bivoks. Lergulvet er vandafvisende og let at vedligeholde med almindelig rengøring.

COB - et mix af ler, sand og halm er et fantastisk byggemateriale. Vi har samarbejdet med Cob Cottage Company i Oregon, USA i mere end 25 år. Vi afholder workshops om COB og lerpuds - få invitation

Vi projekterer gerne med ler som materiale.

Kontakt os for et tilbud. eller se vor ler prisliste
Se her fotos fra Fornyet Energis lille COB-kontor:

Fornyet Energi ApS, Øbrovej 9, 4295 Stenlille, Danmark
Telefon: 57 80 45 22, E-mail: fornyetenergi@fornyetenergi.dk, Cvr.nr.: 26108225
Copyright Fornyet Energi, Alle Rettigheder Forbeholdes
Design og CMS af Valeo.dk