Amerikansk ler

Amerikansk lerpuds er et praktisk, miljømæssig venligt alternativ til cement, gips, akryl og kalkpuds. Den anbefales sammen med en "åndende" konstruktion  til både renoveringer og nybyggeri.

Du kan arbejde med amerikansk lerpuds over længere perioder - op til adskillige dage, hvis du behøver det - så giv dig tid og hav tillid til at pudsen ikke stivner før du har opnået nøjagtig den overflade, du ønsker.  Samtidig er der ingen spild. Du kan genbruge alt puds selv efter du har blandet det, og det er tørret. Bare bræk det op og blød det op i vand. Amerikansk lerpuds kan påføres med pudsebrædt som traditionelle puds eller du kan sprøjte den på med en pudsemaskine.

Amerikansk lerpuds fås med mange farver. Se farvekort

Se videoer om Amerikansk lerpuds her

Negative ioner

Mange steder i naturen findes negative ioner, og mennesker som lever tæt ved naturen er vant til at være omgivet af negative ioner. Normalt findes der i frisk landluft 2-4000 negative ioner pr. cm3. Desværre findes der i mange hjem med computere, elektriske apparater, elektriske ledninger og syntetiske plastikprodukter (som f.eks. meget plastikmaling) produktion af positive ioner, som fører til at et gennemsnitligt hjem kun har omkring 600 negative ioner pr. cm3. I et kontor med computere uden vinduer kan der være 0 negative ioner

Naturlig ler indeholder en utrolig tæt molekylær struktur og form, som har evnen til at producere negative ioner i forbindelse med vand. Selv den mindste smule fugt i  indeklimaet får leren til at producere negative ioner til luften. Dette betyder at når dine vægge ånder eller der i indeklimaet er forandringer i luftfugtigheden skaber leren  negative ioner, som i høj grad forbedre indeklimaet.

Negative ioner producerer også positive biokemiske reaktioner i mennesker.  Negative ioner i indeklimaet hjælper os til at optage og udnytte ilten i luften. Dette giver os mere energi og får os til at føle oplivet. Negative ioner har også vist sig at forøge det kemiske stof serotonin, som hjælper mod depression, sænker stress niveauet og for vores velbefindende til at øges.

Ved at fylde indeklimaet med uforseglet lerpuds eller lermaling som producerer negative ioner hjælper du ikke alene med at neutralisere den elektromagnetiske effekt skabt af computere, elektrisk udstyr og syntetisk plastik, men du hjælper også med at fjerne statisk elektricitet fra væggene. Væggene vil være rene og vil ikke tiltrække støv!  Så ved at anvende lerpuds på væggene hjælper du også med at rense luften for pollen og støv. De negative ioner som skabes af lerpudsen får partikler i luften til at klumpe sig sammen og bogstaveligt talt falde på gulvet, hvor de kan støvsuges op.

Kontakt os for et tilbud på lerpuds udført af vores dygtige lerpudsere. Vi sælger alle materialer se prisliste

Fornyet Energi ApS, Øbrovej 9, 4295 Stenlille, Danmark
Telefon: 57 80 45 22, E-mail: fornyetenergi@fornyetenergi.dk, Cvr.nr.: 26108225
Copyright Fornyet Energi, Alle Rettigheder Forbeholdes
Design og CMS af Valeo.dk