Raketovne

En raketovn er:

En underforbrændingsovn som afgiver både strålevarme og samtidig akkumulere varme i den murede bænk, som indeholder røgkanalen.

Ikke en masseovn (med eet dagligt bål- og jævn varme gennem det næste døgn). Ikke en jernovn som svinger i temperaturerne uden udjævning.

Men raketovnen er et sted ind i mellem. Du kan få hurtig varme ved at holde meget af brændkammer beholderen fri til stålevarme og samtidig gemme lidt varme i de murede materilaer.

Raketovnen kræver flere fyringer dagligt. Raketovnen egner sig rigtig godt som et alternativ til de små jern brændeovne, men udmærker sig i forhold til jernovnen ved at akkumulere noget af varmen i f.eks. en muret bænk.

Kært barn har mange navne, og siden Ianto Evans fra Natural Builders School, USA introducerede raketovnen på en af Fornyet energis workshops i 1998, er der på experimentel vis blevet bygget en del af disse små, billige underforbrændingsovne, som er fleksible m.h.t. hvormeget direkte strålevarme & hvormeget lagret varme, der skal produceres i ovnen. Raketovnen kaldes i Danmark også bænkovn, flexovn, bænkevarmerovn.

Hvis du er interesseret i at bygge en raketovn – så kan du læse bogen: Rocket mass heaters af Leslie Jackson og Ianto Evans, 135 kr + porto i DK 35 kr.


Vi har også et lille selvbygger kit, hvor du kan købe materialerne til selve den ildfaste del, så du er sikker på at forbrændingen bliver rigtigt.


Desuden sælger vi alt i ildfaste materialer, ler og konsulenthjælp. Send os en mail, om din planer, så hører du fra os. fornyetenergi@fornyetenergi.dk

 

Fornyet Energi ApS, Øbrovej 9, 4295 Stenlille, Danmark
Telefon: 57 80 45 22, E-mail: fornyetenergi@fornyetenergi.dk, Cvr.nr.: 26108225
Copyright Fornyet Energi, Alle Rettigheder Forbeholdes
Design og CMS af Valeo.dk