Fornyet Energi ApS

Profil

Fornyet

Energi

Navnet er en hybrid mellem fornyelig energi og lysten til at arbejde med dette område på samme tid. I mere end 30 år har vi haft erfaring med “fornyelig energi”. Det er vores helt store passion at udforske og arbejde med energi fra sol, vind, biomasse osv.

Idégrundlag

Økologisk forsvarligt byggeri

Økologisk og forsvarligt byggeri er vores idégrundlag. Vi arbejder ud fra “byggeri med omtanke”. Vi hjælper med praktisk byggeri og det mere teoretiske i form af konsulentbistand, planlægning, projektering, kurser, udvikling mm..

Fornyet energi har egen produktion af støbejernsdele til masseovne, salg af relevante materialer, finske ovndele samt diverse komposttoiletter. 

Vi er på dupperne for at forstå de økologiske sammenhænge, som kan optræde i et byggeri. Vi forsøger at samle danske nyheder på feltet, men vi samarbejder også over landegrænserne. Her med gode byggefolk, som giver os inspirerende input. Vi omgås gode håndværksmæssige traditioner med ydmyghed og respekt.

Af samme grund hopper vi ikke umiddelbart på en “smart trend” eller “rapport”, men vi bestræber os på at tage det ganske roligt og lige til. På den måde kan vi med fuldt fokus passe vort arbejde i hverdagen.

Dette er ikke det samme som, at vi er gået ind til den evige hvile. Når vi forestår workshops, kurser, udvikling m.v., er det helt klart, vi håber at få lov til at deltage på forkant med byggeriets udvikling i fornuftens retning. En følgevirkning, er små aftegninger i det arkitektoniske udtryk.

Få hjælp til dine byggeplaner

Hvis du gerne vil have os til at hjælpe med dine byggeplaner m.v. kan du ringe til os på 57 80 45 22 ca. 9-16. Hvis vi er på byggepladser, til møder, på værkstedet eller andre steder er vores telefonsvarer klar til korte beskeder.

medspillere

Øko-byggeri i Danmark

I et “øko-design” afsløres let nogle specielle hensyn til solindfald, øst-nord-vest beskyttelse, klimabetingede hældninger, materialevalg etc. Dette behøver ikke at gøre byggeriet dyrere; Men gør det ofte, fordi tilbøjeligheden til at bygge med “livrem og seler”, øger risikoen for “dobbeltkonfekt”.

Det er meget dyrt at bygge i Danmark, fordi byggeforholdet imellem, en i øvrigt god indtægt, ikke står i forhold til en “mestertime” og materialer, som i stigende grad er belastet af afgifter og moms. Dette fører ofte til selvbyg eller medbyg, hvis en bosætning skal kunne lade sig gøre. Vi deltager ofte som sparringspartnere i denne type byggesager.

I Fornyet energi har vi en “midt imellem overenskomstmæssig” aflønning. Dog ofte belastet af transportudgifter på grund af den spredte efterspørgsel i vore discipliner på hele landkortet.

Man kan ikke sige, at firmaet eller medarbejderne “scorer kagen”, da de tårnhøje håndværkerlønninger, som vi hører om ind imellem, ligger langt fra vort niveau. Oftest er det nok sådan, at går man efter håndværkets interessante sider, fravælger man nok også de p.t. højeste lønninger.

Vor målsætning er at holde “det gode håndværk” i live og gerne med en praktisk og tidløs æstetik. Helt uden det virker tungt og truende hellere fyldt med “lys”. Da vi er et lille firma, arbejder vi ofte sammen med andre firmaer i større sager. Hertil danske samarbejdspartnere i Danmark, men det forekommer også, at vi indhenter inspiration fra udenlandske samarbejdspartnere.

Vores arkitekt er Flemming Abrahamsson, som udover at være en af pioneerne i økologisk byggeri, har tegnet de mest fantastiske huse i over 40 år. Find og se vores forskellige byggerier i menuen.

Tag det første skridt mod

Et økologisk byggeri