Vi tilbyder

Raketovne

Raketovne

Akkumuleret varme

En raketovn er:

En underforbrændingsovn, som afgiver både strålevarme og samtidig akkumulere varme i den murede bænk, som indeholder røgkanalen. Ikke ligesom en masseovn (med et dagligt bål- og jævn varme gennem det næste døgn). Ikke en jernovn som svinger i temperaturerne uden udjævning. Én raketovnen er et sted midt i mellem. 

Du kan få hurtig varme ved at holde brændkammer beholderen fri til stålevarme og samtidig gemme lidt varme i de murede materialer. Raketovnen kræver flere fyringer dagligt. Raketovnen egner sig rigtig godt som et alternativ til de små jern brændeovne, men udmærker sig i forhold til jernovnen ved at akkumulere noget af varmen i f.eks. en muret bænk.

Kært barn har mange navne, og siden Ianto Evans fra Natural Builders School, USA introducerede raketovnen på en af Fornyet energis workshops i 1998, er der på experimentel vis blevet bygget en del af disse små, billige underforbrændingsovne, som er fleksible m.h.t. hvormeget direkte strålevarme & hvormeget lagret varme, der skal produceres i ovnen. 

Raketovnen kaldes i Danmark også bænkovn, flexovn, bænkevarmerovn. Hvis du er interesseret i at bygge en raketovn – så kan du læse bogen: Rocket mass heaters af Leslie Jackson og Ianto Evans, 135 kr + porto i DK 35 kr. Vi har også et lille selvbygger kit, hvor du kan købe materialerne til selve den ildfaste del, så du sikret en rigtig forbrænding. Se prisliste over ildfaste materialer her.

Se oversigt over vores priser på raketovne

rocket-stove-in-COB-house(1)

Raketovn i COB hus.

raketovn(1)

Raketovn.

raketovn(2)

Raketovn.

raketovn(3)

Raketovn.

raketovn(4)

Raketovn.

raketovn-med-ild(1)

Raketovn med ild.

raketovn-med-kanaler-i-trappe(1)

Raketovn med kanaler i trappe.

raketovn-med-lerpuds(1)

Raketovn med lerpuds.

raketovn-med-lerpuds(2)

Raketovn med lerpuds.

raketovn-med-lerpuds(3)

Raketovn med lerpuds.

workshop-anholt(1)

Raketovn workshop på Anholt.

Indlæs flere

Tag det første skridt mod

Et økologisk byggeri