Vi tilbyder

Rumford pejse

Rumford pejse

Pejsen der varmer

En Rumford pejs er en forholdsvis høj og ikke så dyb pejs, som er designet til at give varme fra sig gennem at reflektere varmen ud i rummet. Desuden er pejsens overligger afrundet, for at eleminere enhver form for turbulens i pejsen og på bedst mulig måde transportere røgen op i skorstenen med mindst mulig varmetab fra rummet (denne overligger producerer vi på eget værksted i ildfast støbemasse). Dette kombineret med eksakte mål & dimensioner giver en ren forbrænding. Konceptet til dette åbne ildsted / pejs er efter vores overbevisning aldrig blevet overgået m.h.t. den rene forbrænding og varme fra pejsen.

Vores pejs er opkaldt efter Count Rumford, der blev født i 1753 i Massachusett. Han blev kaldt til London i 1776, af den engelske konge, for at forbedre de åbne ildsteder i de engelske huse. Rumford anvendte sin store viden om forbrændning og ildsteder til at udvikle denne form for pejs, så englænderne kunne få varme i deres huse med minimalt brændeforbrug uden at dø af røgforgiftning og træk.

Rumford pejsens design sikrer, at den med ren forbrænding giver en god varme fra sig ud i rummet og med et spjæld til skorstenen, kan der lukkes helt af til skorstenen, når der ikke fyres i pejsen, således at pejsen ikke bliver en udluftningskanal fra rummet. Rumford pejsen kan bygges indendørs med en tilslutning til skorsten, men vi har også bygget pejse udenfor (uden skorsten), som giver god varme en sommeraften på terrassen.

Fyring i en Rumford pejs:
  • Brug som altid ved brændefyring tørt brænde.
  • Flæk brændet ned i små stykker.
  • Byg bålet op som en tipi, således at brændet står på den ene ende, omkring lidt sammenkrøllet avispapir eller lignende.
  • Tænd ild og vær ikke nervøs for at supplere med mere fintflækket brænde, således at bålet brænder med en klar og ren flamme.

Se oversigt over vores priser

pejs-kim(1)

Rumford pejs.

ap-copy(1)

Rumford pejs.

aug-2008(1)

Rumford pejs.

christina-og-rune(1)

Rumford pejs.

dansk-rumford-okt-2007(1)

Rumford pejs.

josty(1)

Rumford pejs.

josty(2)

Rumford pejs.

juni-2008(1)

Rumford pejs.

juni-2008(2)

Rumford pejs.

Indlæs flere

Tag det første skridt mod

Et økologisk byggeri