Byggeri med omtanke

Salg af bøger

Bøger om

Økologisk byggeri

Her på siden kan du se vores udvalg af bøger. Vores sortiment af bøger kredser om økologisk byggeri, COB, ler, ild m.v. Alle priser er inkl. moms, men du skal bemærke, at prisen er beregnet uden porto ved forsendelse.

Small Homes: The Right Size af Lloyd Kahn.

Shelter Publication 2017. 232 sider

Denne bog handler om huse der er større end bittesmå / ”tiny” men er mindre end gennemsnitlige huse. Små hjem er billigere, bruger færre resourcer, er mere effektive at opvarme og lettere at vedligeholde.

I denne bog beskrives 65 amerikanske hjem med en størrelse fra 37 m²-110 m² (halvdelen af et almindeligt amerikansk hjem). Til sammenligning er husene i bogen: Tiny Homes (se nedenfor) fra 18-28 m² varierer fra unikke og kunstnerisk udformede til simple og billige løsninger. Nogle er enkle huse, som giver billigt husly til deres ejere – andre er inspirerende eksempler på design, træarbejde, godt håndværk, fantasi, kreativitet og selvbygning.

Pris: 250, - kr incl. moms

Tiny Homes: Simple Shelter af Lloyd Kahn

Shelter Publication 2012. 224 pages

Tag på tur gennem en verden af bittesmå huse ”Tiny houses”. En måde at bo på som reducerer leveomkostningerne, og frigører dig fra gæld. En global bevægelse som arbejder med små hjem vokser – forståelse for mangel på ressourcer og en lyst til at være økonomisk uafhængig.

I denne bog beskrives ca. 150 byggere, som har små hjem (under 45 m²). Huse på land, på hjul, på vand, og i træer. Der er osse saunaer, havehuse og væksthuse. En rigdom af forskellig små hjemmebyggede huse med 1.300 farvefotos, sammen med historier om de mennesker, som har valgt at skabe deres egen lille bolig.

Pris: 250 kr. incl. moms

Home Work: Handbuild Shelter

Home Work: Handbuild Shelter indeholder 1100 fotos og over 300 tegninger, som alt illustrerer bygninger, hvor håndens arbejde er virksomt. En del af bogen handler om shelters fra Afrika, Asien og Sydamerika. En anden del handler om "fantasi-bygninger". On the road dokumenterer livet på vejene, camping, beboelsesvogne m.v. 245 sider og masser af farvefotos - en bog hvor du får mange gode og vanvittige ideer.

Pris: 250 kr. incl. moms

Builders of the Pacific Coast

1200 billeder fra byggere og deres kreationer fra San Fransisco til British Columbia - her sætter Lloyd Kahn fokus på forbløffende og innovative designs med lokale materialer, godt håndværk, Form OG funktion. Få her et indtryk af hvad der sker i Natual Building på vestkysten i USA (det er ikke småting !)

Pris: 250 kr. incl. moms

Tiny Homes on the Move af Lloyd Kahn

2014 224 pages

Disse hjem er til at flytte. Her er omkring 90 små hjem, som enten ruller på vejen eller flyder på vandet. Ca. halvdelen af dem bliver beboet hele året, og den anden halvdel bliver brugt deltid for ture af varierende længde på livets lande- og vandveje. Her bliver det 21. århundredes nomadeliv præsenteret.

På hjul er der biler, campingvogne, husvogne, skolebusser, trailes og cykler. I vandafdelingen er sejlbåde og husbåde.

Denne bog er fuld af glæde, eventyr og højt humør. Det er overdådig, farverig og fantasifuld skildring af kompetente og kunstneriske ejere/byggere som kan inspirere andre med deres unikke hjem og liv.

Her er ca. 1.100 farvefotos, samt beskrivelser af disse rullende hjem og deres beboere.

Pris: 250 kr. incl. moms

Rocket mass heaters: superefficient woodstoves YOU can build

By Ianto Evans og Leslie Jackson, A Cob Cottage company publication, 3. udgave, 2014

Ianto Evans og Leslie Jackson har nu skrevet en ny udgave af bogen om Raketovne. På dansk bliver raketovne også kaldt flexovne, bænkovne - en lille ovn, med underforbrænding samt lidt masse, som er et revolutionerede koncept for brændefyrede ovne, som forener den rene forbrænding med høj udnyttelse af brændet. Raketovnene er stadig på et eksperimentelt stadie, så denne bog henvender sig til mennesker der er interesseret i ild og brænde og som synes det er sjovt at være med til at udvikle på denne nye ovntype.

Den nye udgave af denne bog er med forbedrede tegninger, billedmateriale og anvisninger på bygning af raketovne.,

Pris: 135, -kr

The Hand-Sculpted House: A Practical and Philosophical Guide to Building a Cob Cottage

By Ianto Evans, Michael G. Smith and Linda Smiley. 2002. 346 sider.

A bible of radical simplicity. A cob cottage is the ultimate expression of ecological design. Made of the oldest, most available materials imaginable - earth, caly, sand, straw and water - cob houses are not only compatible with their surraoundings, they are their surroundings, literally rising up from the earth. They are light, energy-efficient, and cosy, with curved walls and built-in, whimsical touches. They are delightful. They are ecstatic.

Pris: 305, - kr.

Build your own earth oven

By Kiko Denzer. 3. udgave 2007. 132 sider

3. reviderede og udvidede udgave af Kikos bog om ovne af ler, sand & halm. Mest om udendørs bageovne.

NEDSAT før 198 kr NU 150, -kr incl. moms

Build your own barrel Oven: a guide for making a versatile, efficient and easy to use wood-fired oven

By Max and Eva Edleson. - Handprint press, 2012.

Byg din egen alsidige brændefyrede bage- og pizzaovn. Helt nyt design, hvor du udfra en tønde bygger en ovn - let at gå til.

Pris 150, - kr. incl. moms

Tag det første skridt mod

Et økologisk byggeri